Miscanthus sinensis (prachtriet) blikvanger in de najaarstuin

Prachtige oranje najaarsverkleuring van Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'


De meeste siergrassen verdragen veel droogte. Prima planten dus voor een tuin op zandgrond. Mijn favoriet is Miscanthus Sinensis. Die hebben we al een aantal jaren in onze tuin staan en ze doen het prima. We hebben twee varianten namelijk 'Gracillimus' en 'Silberspinne'. Het zijn mooie siergrassen met sierlijk dun loof die elk jaar veel aren produceren. De'Silberspinne' blijft iets kleiner dan ‘Gracillimus’ en verkleurt mooi oranje in het najaar.

Door zijn vorm contrasteert Miscanthus heel mooi met andere planten. Hij zorgt, later in het seizoen, ook voor hoogte in je tuin. Als ik al een nadeel zou moeten noemen, dan is het dat dit gras al snel (te) grote pollen vormt. Dat kun je echter makkelijk corrigeren door de planten om de twee jaar te splitsen. Wij hebben op deze manier al verschillende tuinvrienden blij gemaakt met een pol siergras!

In het begin deden we weinig met siergras. Ik kon geen kijk krijgen op die potjes met zo’n zieltogende pluk gras die je in de tuincentra ziet. Na de boeken van Piet Oudolf gelezen te hebben, raakte ik toch geïnteresseerd. Daarom hebben we afgelopen september nog meer siergrassen aangeplant waaronder Hakanechloa, Molinia, Panicum Virgatum, Schizachyrium en Stipa Gigantea. Ik ben echt razend benieuwd naar de resultaten. De successen zal ik zeker met je delen via deze blog.


Vond je dit blog nuttig? Klik dan hier om jezelf gratis te abonneren.   

   

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen


Dit blog bevat affiliate links. In mijn privacy statement wordt uitgelegd wat dit betekent. 

Populaire posts

Helleborus: 10 vragen en antwoorden

Zo krijg je meer bloemen in je agapanthus!

10 tips voor een prachtige border

Een kleine tuin in de stijl van Piet Oudolf, kan dat?

10 planten die niet mogen ontbreken in een Piet Oudolf tuin

De hoogtepunten van mijn tuinjaar

Een border waar altijd iets bloeit

Wie maken die zandhoopjes in je stoep of terras?

9 bollen die wél elk jaar goed terugkomen

Nooit meer wieden met deze wintergroene bodembedekker