Privacy

In dit privacy statement lees je alles over de manier waarop ik via mijn blog persoonsgegevens verzamel en hoe ik daarmee omga. Ik leg uit welke gegevens ik verzamel en waarom. Daarnaast vind je hier een overzicht van rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. Dit privacy statement kan in de toekomst wijzigen, bijvoorbeeld als gevolg van nieuwe wetgeving. Check dus regelmatig deze pagina als je op de hoogte wilt blijven.

Tuinieren op zandgrond 

Tuinieren op zandgrond is een tuinblog dat uitsluitend door mij (een particuliere persoon) wordt beheerd. Hierbij zijn geen andere partijen of bedrijven bij betrokken. 

Waarom verzamel ik je gegevens?  

a. Versturen e-mail nieuwsbrief 

Als je je abonneert op mijn blog (en dus je e-mail adres aan mij verstrekt) ontvang je mijn e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven hebben als doel om je te attenderen op het feit dat er een nieuw blog is gepubliceerd. Voor het verzamelen van de e-mail adressen maak ik gebruik van Mailchimp, voor het verzenden van de mails gebruik ik Inboxify, een bedrijf dat het versturen van nieuwsbrieven faciliteert en opereert onder de Nederlandse privacy wetgeving. Je kunt je altijd uitschrijven van de mailing via de unsuscribe link in de mails. Je e-mailadres wordt dan automatisch verwijderd uit de mailinglijst. 

b. Analytics 

De website van Tuinieren op zandgrond maakt gebruik van Google Analytics. Google Analytics is een dienst van Google en valt daarmee onder het privacy beleid van Google. Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op je computer worden geplaatst) om te kunnen analyseren hoe bezoekers mijn blog gebruiken. Je kunt de cookies ook weigeren door de instelling van je browser aan te passen. De anonieme informatie die het cookie genereert met betrekking tot jouw bezoek aan mijn blog, wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. 

Aan de hand deze geanonimiseerde data kan ik via het online Analytics dashboard of de Analytics app bijhouden hoeveel mensen mijn blog bezocht hebben, welke blogs ze aangeklikt hebben, wat voor apparaat ze daarbij gebruikt hebben (PC of mobile device), enz. Google mag deze informatie slechts aan derden buiten mezelf verschaffen als ze hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover die derden de informatie namens Google verwerken. In het laatste geval zal er een verwerkersovereenkomst worden afgesloten met die derde partij die de privacy garandeert. 

Door gebruik te maken van dit blog geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google zoals hiervoor omschreven.

c. Affiliate marketing 

Een blog vol met van die knipperende en verspringende advertenties is wat ik niet wil. Dat levert geen prettige gebruikerservaring op. Ik werk daarom met affiliate links, bijvoorbeeld naar de website van bol.com en tuinplnat.nl. Als je via een van deze links een aankoop doet, ontvang ik daarvoor een kleine commissie. Daarmee betaal ik voor het verzenden van mijn nieuwsbrief. Vanwege het het voortdurend groeiende aantal abonnees, kan dit niet meer via een gratis dienst. Ook schaf ik hiermee vakliteratuur aan zodat ik mijzelf goed kan informeren voor ik een blog ga schrijven. 

Als ik een product zelf ook gebruik en aanbeveel vanuit mijn persoonlijke ervaring, dan staat dit erbij. Voor de overige producten en diensten geldt dat ik verwacht dat ze aan je verwachtingen zullen voldoen maar dat dit niet gebaseerd is op mijn persoonlijke ervaring.  De verkoop van een product of dienst is een overeenkomst tussen jou en het affiliate bedrijf. Ik ben daarin geen partij en draag derhalve geen verantwoording voor de kwaliteit van de geleverde producten en diensten of de wettelijke garantie. 

In het kader van deze affiliate programma's worden door de de betreffende bedrijven gegevens verwerkt die onder de AVG (privacywet) zijn aan te merken als persoonsgegevens, zoals zoekgedrag, koopgedrag en IP-adressen. Ik kan informatie ophalen via de website van mijn affiliate partner om te zien in hoeverre mijn affiliate links orders hebben gegenereerd. Ik kan zien via welke link een aankoop gedaan is en wat er wanneer verkocht is tegen welke prijs. Die informatie is anoniem. Voor mij is niet zichtbaar wie een aankoop gedaan heeft of waar de producten zijn afgeleverd. 

De affiliate partner is in de zin van de AVG verwerkingsverantwoordelijk. De affiliate partner verzamelt de gegevens zelfstandig, er bestaat tussen deze bedrijven en mij geen verwerkersrelatie in de zin van de wet. 

Hoe lang worden je gegevens bewaard  

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Tuinieren op zand, maar nooit langer dan nodig is. Je e-mailadres wordt opgeslagen bij Inboxify. De opslag van die informatie is voor onbepaalde tijd. Je kunt jezelf uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar tuinierenopzand@gmail.com. Je e-mail adres wordt dan direct verwijderd. 

Op het moment dat je contact opneemt met Tuinieren op zandgrond via mail, worden de gegevens die je meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam en e-mailadres, opgeslagen op de mailservers van Google gmail en Xs4all. Die mails worden maximaal twee jaar bewaard. De gegevens die Google Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

De gegevens die je verstrekt aan mijn affiliate partners worden verwerkt door het affiliate bedrijf en vallen onder het privacy beleid van die bedrijven. De affiliate gegevens die ik zelf kan downloaden zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard op mijn PC.
 

Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerder genoemde systemen en software. De systemen en apparaten waarmee jouw gegevens ingezien kunnen worden, zijn vergrendeld met een wachtwoord. Het aantal apparaten dat toegang geeft tot jouw gegevens is beperkt tot mijn PC en mijn iPad.  

Jouw rechten

  • Je hebt het recht om te allen tijde de gegevens op te vragen die Tuinieren op zandgrond van jou bewaart. 
  • Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Dan heb je het recht om dit te laten aanpassen door Tuinieren op zandgrond. 
  • Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Tuinieren op zandgrond vastgelegd zijn? Dan heb je het recht om je gegevens te laten wissen. 
  • Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Tuinieren op zandgrond niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. 
  • Wil jij niet langer dat Tuinieren op zandgrond jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht om het gebruik te laten stoppen.  
  • Je kunt je altijd uitschrijven van de mailing via de unsuscribe link in de mails. Je e-mailadres wordt dan automatisch verwijderd uit de mailinglijst. 

Verzoeken kun je indienen via tuinierenopzand@gmail.com 

Mijn plichten 

Tuinieren op zandgrond verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, te weten    informatievoorziening en een commercieel belang. Jouw gegevens zullen nooit verstrekt worden aan derden tenzij dat op grond van de Nederlandse wetgeving verplicht is. 

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot het bovenstaande kun je contact met mij opnemen via tuinierenopzand@gmail.com.

Populaire posts

Zo krijg je meer bloemen in je agapanthus!

30+ planten voor een tuin op droge grond

Een tuin op droge grond waar nooit wordt gesproeid

Piet Oudolf's droomplanten

Een klimaatbestendige border op droge grond

Droogtebestendige siergrassen (ook voor een kleine tuin!)

Planten in worteldoek: goed idee?

10 tips voor een prachtige border

De mooiste vaste planten voor een tuin op zandgrond

Wie maken die zandhoopjes in je stoep of terras?